Tekercselőgép épitése házilag
|
|
moray | Dátum: Csütörtök, 2015-12-10, 6:19 PM | Üzenet # 16 |
Alsegéd honvéd helyettes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 8
Állapot: Offline
| Sziasztok!
Elsősorban kaqkk-nak szólna az üzenetem, mivel privátban nem tudtam írni sajna..de sebaj.:) Nos, megvásároltam a Doncso által készített Tekercselőgépet és úgy tudom, hogy együtt építettétek meg. A segítségedre lenne szükségem, mivel a gép elektronikájához nem értek. Főleg a Pic programozáshoz. Doncso elmondása szerint egy másik Pic 18F4520 kell bele és újra programozás szükséges. Nekem teljesen megfelel, ami benne volt és ahogy programozva lett. Ebben esetleg kérhetem a segítséged?
A gép műszaki - gépészeti szempontból át lesz alakítva...nem tudom ez mennyire fogja befolyásolni az elektronikai részét.
Köszönöm a lehetőséget!
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Péntek, 2015-12-11, 4:33 AM | Üzenet # 17 |
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
| Szia ! Üdv az oldalon , a gépészeti átalakítás mit érint ? A menetes orsó menetemelkedése befolyásolja csak a működést , ha ez változik csak akkor kell újraprogramozni a picet .
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2016-01-09, 9:11 PM | Üzenet # 18 |
K. F .Gy Kaqkk
| Úgy látszik beindul a következő gép építése , reményeink szerint ez már profi gép lesz 2 léptetőmotorral ,és golyós orsós szálvezetéssel . A pic programja picit még fejlődött,vastagabb vezetéket is tud majd és a beállított menetszámnál automatikusan megáll a tekercselés . Az alkatrészek beszerzése gőzerővel folyik .
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
moray | Dátum: Hétfő, 2017-06-19, 5:51 PM | Üzenet # 19 |
Alsegéd honvéd helyettes
| Egy Tekercselőgép készítésére vállalkoztam, amit 2015 őszén kezdtem el, de még mindig nincs készen. Először is hálámat szeretnem kifejezni Kaqkknak az önzetlen segítségéért , aki nélkül nem is tudtam volna elkezdeni ennek a szerkezetnek a megépítését. 2015-ben megvásároltam egy félig elkészített tekercselőt doncsopapától, amit elkezdtem átalakitani, de végül darabokra szedtem és egy újat kezdtem el építeni. A Tekercselő a következő funkciókat fogja tudni: Automatikus szálfeszesség beállítás: Automatikusan állitsa be a vezeték szál feszességét a megadott vezeték keresztmetszetéhez. Ezt úgy érhetjük el, hogy minden egyes vezetéknek meg van adva a szakítószilárdsága. Ettől egy kisebb értékre állítva feszítse elő a vezetéket, tekercselés előtt. Automatikus tekercs sebesség állítás: Automatikusan lassú fordulattal kezdje a tekerést, majd gyorsul és a menet végéhez közeledve lassul végül automatikusan álljon le a program a tekercs menetszámához érve. Automatikus tekercs csévelés: 1. A csévetesthez hosszúságához igazodva, automatikusan forduljon meg a tekercs csévelése. 2. Csévetestnélküli tekercs készítésSzál menetemelkedés szabályozása: A menetek közötti rést lehessen állítani és ennek megfelelően csévelje fel a vezetéket. Huzalvastagság programozás:0,063mm-2,5mm. Menetszám programozás: 1-10000 menet Menetszám számolás.. Jobb és bal menet irány Lehessen a menüben állitani merre kívánom, hogy tekercseljen a gép Csévestest anyagvastagság adatainak bekérése. Szálvastagságnak megfelelő előtolás. (Természetesen mind a két irányban.) Ennek a videónak alapján kezdtem el építeni, https://www.youtube.com/watch?v=iqqiq-0cujQ&t=9s csak kicsit másként, mivel ebben a videóban szervo motorral és elektronikai egységgel van megépítve és ellátva. 2db NEMA23 motor használok. Vezérorsó és a főorsóhoz. A főorsóhoz egy lineáris egységet vásároltam, amely 450mm-es. Az alkatrészekről később teszek fel képeket..
Az üzenetet módosította: moray - Hétfő, 2017-06-19, 6:59 PM |
|
| |
moray | Dátum: Hétfő, 2017-06-19, 6:35 PM | Üzenet # 20 |
Alsegéd honvéd helyettes
| A Tekercselőgép elektronikai egység profilja, valamint a görgők
Az üzenetet módosította: moray - Hétfő, 2017-06-19, 6:46 PM |
|
| |
moray | Dátum: Hétfő, 2017-06-19, 6:51 PM | Üzenet # 21 |
Alsegéd honvéd helyettes
| További képek a csapágyakról, amely a vezérorsót és a vezetékdobot forgatják.
Az üzenetet módosította: moray - Hétfő, 2017-06-19, 6:56 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Hétfő, 2017-06-19, 7:06 PM | Üzenet # 22 |
K. F .Gy Kaqkk
| Fejlődik már a program is ! Már elvileg használható hozzá egyenáramú főorsó kétféle sebességgel 2relés és pwm es kapcsolással valamint a léptetőmotoros főorsómozgatás is belekerült. A menetszámot enkóderrel számolja
|
|
| |
moray | Dátum: Szerda, 2017-06-21, 5:14 PM | Üzenet # 23 |
Alsegéd honvéd helyettes
| Ismét pár kép az alkatrészekről. Jövőhéten a szerkezetről is fog készülni kép.
|
|
| |
moray | Dátum: Szerda, 2017-06-21, 5:21 PM | Üzenet # 24 |
Alsegéd honvéd helyettes
| Ma megérkeztek a lineáris sínek, amely a vezérorsó végét biztosítják, valamint állítható lesz a távolság is a fúrótokmányba befogatott tengely végeknél.
|
|
| |
moray | Dátum: Szombat, 2017-07-01, 6:55 PM | Üzenet # 25 |
Alsegéd honvéd helyettes
| Elkezdtem építeni a Tekercselőt..A képeken két csapágyház látszik, amire majd a tekercsdob kerül..Valamint a szálvezető feszítő és az első munkálatok, ami tartalmazza a vezérorsót is.
Az üzenetet módosította: moray - Szombat, 2017-07-01, 6:58 PM |
|
| |
moray | Dátum: Vasárnap, 2017-07-02, 5:26 PM | Üzenet # 26 |
Alsegéd honvéd helyettes
| Már majd nem kész a tekercselő..Az orsók ki lesznek cserélve kerámia orsókra és huzalvezetőt is teszek még fel. Még hiányoznak a csapágyak és a tengelyek, ezek kb. 1 hét múlva tudom csak beszerelni, mivel még le kell esztergáltatni.
Az üzenetet módosította: moray - Vasárnap, 2017-07-02, 5:29 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2017-07-02, 7:47 PM | Üzenet # 27 |
K. F .Gy Kaqkk
| moray, Alakul a mechanika
|
|
| |