Nyák készítés
|
|
Zoli1974 | Dátum: Kedd, 2015-03-03, 5:15 PM | Üzenet # 31 |
Alsegéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 31
Állapot: Offline
| Sziasztok! Dry fóliával próbálkoztam az akkutöltő nyákjánál de háromszori próbálkozásra sem volt jó az előhívás, ugyanis darabos az előhívott rajzolat széle. 1l vízbe 10g szódát tettem vegyszermérleggel mértem le. Lehet hogy a fólia nem a legjobb minőségű? Kb fél éve vettem azóta egy csőben, sötét helyen tárolom de vannak benne sötétebb részek mintha fény érte volna. Tanácstalan vagyok.
Ha nem tudsz valamit: kérdezz, ha tudsz valamit: oszd meg másokkal, ha reménytelen a helyzet: soha nem add fel.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szerda, 2015-03-04, 6:09 AM | Üzenet # 32 |
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
| Írd le mit hogyan csináltál ,akkor könnyebben megállapíthatjuk hol a bibi, akár még képet is tehetnél fel ....
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Szerda, 2015-03-04, 5:25 PM | Üzenet # 33 |
Alsegéd honvéd
| Sziasztok! Szóval a dry fóliát laminálóval a hobbielektronika oldalán leírtak szerint fellamináltam az előzőleg zsírtalanított Nyákra. 3-szor 4-szer átengedetm a laminálón és gyűrődés és buborékmentes homogén felület lett. A negatívot 2 példányban egymásra téve (az esetleges átszűrődés miatt mert az irásvetítő fólián egy rétegben a nyomtató festékén átszűrödik a fény) 5 perc levilágítási idővel UV-ledes levilágítómmal levilágítottam. Azért 5 perc mert a 3-4 percet beállítva az előhíváskor a vezető részről is leszedte a fóliát az előhívó folyadék. Előhívás közben ecsettel finoman a Nyák felületén kavargattam az előhívót. Az elóhívó 10 %-os mosószóda amit vegyszermérleggel mértem ki. A kész nyákot kimarattam és lötstop fóliával láttam el amit ugyanezzel az eljárással és folyadékkal hívtam elő de ott a szélek gyönyörűek. Csatolom a kész Nyák képét.
Ha nem tudsz valamit: kérdezz, ha tudsz valamit: oszd meg másokkal, ha reménytelen a helyzet: soha nem add fel.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szerda, 2015-03-04, 7:18 PM | Üzenet # 34 |
K. F .Gy Kaqkk
| A 10 % ugye csak elírás ?A gyári ajánlás 10g/l az az 1% de szerintem a mesterfilm és a levilágítási idő lehet a ludas a dologban (arra gyanakszom hogy túlvilágítottad és nagyon "keményre" sikerült uv-zni a fóliát ezért töredezett fel a széle, de ez csak tipp még nem találkoztam ilyen hibával .Milyen anyaggal mennyi idő alatt marattad ?
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Csütörtök, 2015-03-05, 3:30 AM | Üzenet # 35 |
Alsegéd honvéd
| A 10% tényleg elírás 10g/1l -el csináltam. A maratás vas kloriddal történt előmelegítve és a saját gyártmányú lötyögtető géppel kb. 10 percig mert már eléggé "fáradt" a maratófolyadékom.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Csütörtök, 2015-03-05, 5:52 AM | Üzenet # 36 |
K. F .Gy Kaqkk
| Akkor az alámarást kizárhatjuk marad a fólia-vagy a levilágítás hibája , ebben az irányban keresgélj ...Ja !Mivel zsírtalanítottad a panelt ?? Akkor figyelj mert most leírom az én "szupertitkos" receptemet . Nem zsírtalanítok nem hókuszpókuszolok semmit ! 5-10 másodpercre bele merítem a maratóba a szűz panelt ezután vízzel leöblítem majd szárazra törlés után laminálom . A marató letisztítja a felületet és a maratás során keletkező mikro egyenetlenségek elősegítik a fólia egyenletes tapadását. Elő hívás után ha sósavba mártod a panelt akkor rögtön látszik hol maradt előhívatlan felület mert ott nem fényesedik ki a réz ....
|
|
| |