CNC házilag
|
|
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2016-10-09, 11:43 AM | Üzenet # 106 |
 K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
Állapot: Offline
| Megjött a két lézervágott hídláb és az összes görgő, már csak fúrni kell és szintereztetni azután kezdődhet az összeépítés

Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Hétfő, 2016-10-24, 3:06 PM | Üzenet # 107 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Ismét haladtam egy picit

Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Hétfő, 2016-10-24, 3:38 PM | Üzenet # 108 |
 K. F .Gy Kaqkk
| A videó kicsit sötétre sikerült de mint látható egy újjal mozgatható a közel 30 Kg os szerkezet
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Vasárnap, 2016-11-27, 6:00 PM | Üzenet # 109 |
 Alsegéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 31
| Sziasztok! Végre volt egy egész napom mikor is tudtam egy kicsit hobbizni:
 Még lehet csiszolni rajta 45°-os gravírtűvel csináltam akáclapba. A fa egy kicsit teknős volt a kép baloldala nem igazán lett jó. Előzőleg rétegelt lemezbe próbáltam, szórakoztam a programmal melyik beállítások válnak be igazán. Egyelőre ez maximálisan a mai nap legjobbja.
Ha nem tudsz valamit: kérdezz, ha tudsz valamit: oszd meg másokkal, ha reménytelen a helyzet: soha nem add fel.
Az üzenetet módosította: Zoli1974 - Vasárnap, 2016-11-27, 6:42 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2016-11-27, 6:11 PM | Üzenet # 110 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Én is piszkáltam kicsit a gépemet , szétszedtem a hidat és kihézagolva újra összeraktam ,az egész délelőttöm ráment de megérte . Könnyebben mozog mint előtte . És egy kis fejlesztés : a hídlábakat összekötő 40x40 es item profilt 120x30 asra cseréltem így sokkal merevebb stabilabb lett a híd .

|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2016-11-27, 7:05 PM | Üzenet # 111 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Zoli1974, Egészen jól sikerült ! Grat ! Legközelebb először mard síkba a felületet és csak azután kezdd a gravírt .
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Szerda, 2016-11-30, 7:28 PM | Üzenet # 112 |
 Alsegéd honvéd
| Köszönöm. Mint már említettem nagyon kezdő vagyok e téren és menet közben tanulok. Jelenleg a blendercam programmal szórakozom. Nekem is eszembe jutott síkba marni csak nem tudom, hogyan kell. Fórumozok, youtube oktatóvideókat nézek. Remélem a következő marásom már önállóan a tervezéstől számítva is sikeres lesz. Barátomnak akarok egy céglógót elkészíteni plexiből marva, ledes élvilágítással, akksival, napelemmel.
Ha nem tudsz valamit: kérdezz, ha tudsz valamit: oszd meg másokkal, ha reménytelen a helyzet: soha nem add fel.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szerda, 2016-11-30, 7:48 PM | Üzenet # 113 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Zoli1974, Idézet Nekem is eszembe jutott síkba marni csak nem tudom, hogyan kell. Egyszerű a dolog , megkeresed a szögletes zsebmarást a programban , beállítod az anyag méreteit és a legvastagabb ujjmarót ami a gépedhez van , majd elindítod a gépet . Ha véletlenül nem tudja a a programod akkor csinálok neked g kódot hozzá
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Szombat, 2017-01-14, 4:57 PM | Üzenet # 114 |
 Alsegéd honvéd
| Üdv! Hosszas kisérletezés után megszületett ez is:
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2017-01-14, 5:51 PM | Üzenet # 115 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Zoli1974, Gratulálok ! Nagyon szupi !
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Vasárnap, 2017-01-15, 4:18 PM | Üzenet # 116 |
 Alsegéd honvéd
| És megvan az is amit az elején el kívántam éni, fényképről relief:
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2017-01-15, 6:16 PM | Üzenet # 117 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Zoli1974, Ez már a profizmus felé vezető út kezdete ! A gépről is szívesen látnék képeket ..
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Vasárnap, 2017-01-15, 6:25 PM | Üzenet # 118 |
 Alsegéd honvéd
| Köszönöm a dicséretet, jólesik. A gép maga egy kínai TS 3040 LL 30x40 cm-es munkafelülettel. Képet nagyon nem tudok készíteni róla mert a műhelyem egy lakókocsi, igen kis méretekkel és egy 50x60 cm-es helyre raktam be az asztal alá ahol pont elfér. Szóval nagy a helyhiányom.
|
|
| |
Zoli1974 | Dátum: Kedd, 2017-01-17, 8:46 PM | Üzenet # 119 |
 Alsegéd honvéd
| Üdv! Újra készitettem egyet: Erről

Ezt:
|
|
| |
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2017-03-09, 7:27 PM | Üzenet # 120 |
Alsegéd honvéd
Üzenetek: 34
| Nagyon irigyellek titeket .. mert nektek már saját sinen fut a kocsi! :P Nekem meg még csak körvonalazódik a fejembe! Az biztos hogy egy kicsit át kell gondolnom és csökkentenem kell a méreteket! mert csak egy kicsi műhelyem van ( a pince egyik sarkát kaptam meg az asszonytól) És oda be kell paszirozzak egy habvágót Az mondjuk szétszedhető lesz.. egy CNC-t Az ugye a pontosság miatt fix, és az elektronikai sarkomat! Kaqkk... ezek a kapugörgők mekkorák? mert ezt a lehetőséget is számba veszem!
Az biztos hogy a habvágóhoz nem jo... helyesebben jó.. csak akkora lenne a szerkezet hogy az már tulzás! De CNC-hez optimális.. és szerintem jó feszítéssel még a kottyanás is kiküszöböülhető
|
|
| |