Flowcode
|
|
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1 |
Csoport: Töröltek
| Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával! De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek! A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó szinten is. Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat publikálni. Vágjunk bele!
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-08-31, 9:06 AM | Üzenet # 31 |
Segéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 79
Állapot: Offline
| Igen átnéztem amikor készítettem az órát. Azért döntöttem ennél mert ebben volt egy hőmérö is, ami jól jött nekem, mivel ez az óra is a kocsiba készült. A meglévő mechanikus óra helyére gyömöszöltem be (nagyon szűkös volt a hely, át kellet terveznem két, kerek, kétoldalas nyákra). Már három éve frankón működik, és a szoftveres beállítás révén 3 hónap alatt késik, 1 secundumot (nekem ekkora pontosság a kocsiba megfelel). A hőmérőt kívülre tettem, így télen az esetleges fagyról tudomást szerzek. Szerintem akkor hanyagoljuk az óra projektet!
A fényerő dolgon gondolkoztam, és két megoldásra gondoltam: 1. A ledek közös pontjára teszek ellenállást, de amikor a vészvillogó megy akkor két LED világít, így ez nem túl elegáns megoldás. 2. Minden LED bekapcsolásánál kellene valami rutin, amire a program futása során lehet hivatkozni. Így elég lenne csak egyszer megírni. Ebben a rutinban lehetne a LED-t nagyfrekvenciával ki-be kapcsolgatni, aminek hatására halványabnak látjuk a fényerőt. Remélem jó az elgondolásom. Na ehhez én már kevés vagyok!
Remélem érthető voltam. Bocs a hosszú lélegzetvételű válaszért.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Péntek, 2014-09-05, 5:42 PM | Üzenet # 32 |
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
| alanyal, Szia ! Ha jobban megnézed 1-470k az ajánlás egy-től 470k ig de a tapasztalat azt mutatja hogy maximum 10 k lehet a fel vagy lehúzó ellenállás annál nagyobb értékeknél már zavarérzékeny a bemenet .... de ennek már tényleg nincs köze a Flowcode hoz ezért át teszem a pic témába, folytassuk ott ...
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-09-21, 3:33 PM | Üzenet # 33 |
K. F .Gy Kaqkk
| Csináltam egy példaprogramot lcd kijelzőhöz .Egyedi karakterek készítése és a karakterek "görgetése "volt a cél ,2 soros és 4 soros kijelzőn is tökéletesen fut,sőt szalad
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Hétfő, 2014-09-22, 5:37 PM | Üzenet # 34 |
K. F .Gy Kaqkk
| A levilágító időzítőmet egy picit megtuningoltam (a kezdőképernyő változott) Ez jó példa az időzítés használatára,csak akkor használom ha az egész programban csak egyszer kell (init ) Azután maga a program már megszakításból fut.
|
|
| |
Doncso | Dátum: Kedd, 2014-11-18, 8:00 AM | Üzenet # 35 |
Alsegéd honvéd
Üzenetek: 24
| Egy kérdésem lenne. Utánépitett Pickit2-es programozóm van. Lehet olyat csinálni a flowcode-ban, hogy ő használja a programozót, ne kelljen külön pickit programot elinditani? Mondjuk gombnyomásra beégeti az aktuális hex-et? Vagy ez nem ilyen egyszerü?
Ha minden jó és mégsem jó.............akkor valami nem jó.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Kedd, 2014-11-18, 7:58 PM | Üzenet # 36 |
K. F .Gy Kaqkk
| Doncso, Megoldható, de mindenki a pickit2 saját programját használja . Nekem egyáltalán nem kényelmetlen ,a fordítást asztalra csinálom ,és rögtön ezután törlöm a "szemétfájlokat " csak a hex-et hagyom meg .Ezután nyitom meg a pickit2 progit ... Ha jól emlékszem a beállításoknál lehet valahol megadni az égető tipusát és a parancsok közül a "fordítás chipbe" opciót kell választani az égetéshez
|
|
| |
Doncso | Dátum: Kedd, 2014-11-18, 8:05 PM | Üzenet # 37 |
Alsegéd honvéd
| Köszönöm. Megpróbálkozom vele, hátha. Nem kényelmetlen a pickit2, csak ha már tudja a flow, akkor miért ne.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Kedd, 2014-11-18, 8:31 PM | Üzenet # 38 |
K. F .Gy Kaqkk
| Doncso, Én azért maradtam a pk2 program használata mellett mert így mindig "kidobom a szemetet" ha a flow ból közvetlenül égetek akkor nem tudhatom hová menti ezeket a program és csak szaporodnak a gépen minden beégetéssel ...
|
|
| |
Doncso | Dátum: Kedd, 2014-11-18, 8:33 PM | Üzenet # 39 |
Alsegéd honvéd
| Értem, akkor van hátulütője is. hmm
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Kedd, 2014-11-18, 9:00 PM | Üzenet # 40 |
K. F .Gy Kaqkk
| Doncso, Legfeljebb felteszed a gépre az advanced system care-t és hetente lefuttatod ...
|
|
| |
Doncso | Dátum: Kedd, 2014-11-18, 9:21 PM | Üzenet # 41 |
Alsegéd honvéd
| Megpróbálom majd mennyire zavaró, aztán referálok.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2014-11-29, 9:40 AM | Üzenet # 42 |
K. F .Gy Kaqkk
| Zoli, Elég két résoptó+ egy tárcsa egy réssel, vagy két reed cső és egy mágnes a tengelyre , ugyanazt csinálja mint az enkóder... De itt van egy másik ami nem használ időzítést és résoptót használ , de a tárcsa csak egy félkör .....
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-11-30, 5:14 AM | Üzenet # 43 |
K. F .Gy Kaqkk
| Az enkóderes progit áttettem 628 ra , Tudnál feltenni képet az optovillákról ?
|
|
| |
Zoli | Dátum: Vasárnap, 2014-11-30, 11:00 AM | Üzenet # 44 |
Csoport: Töröltek
| Itt van. Simán fel van húzva 4k7-el és ennyi, de ezt már leírtam . . .
Kiprócáltam: úgy működik, mint a többi, csak nagyon lassúnál számol, picit gyorsítva hülyül.
Az üzenetet módosította: Zoli - Vasárnap, 2014-11-30, 11:09 AM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-11-30, 11:22 AM | Üzenet # 45 |
K. F .Gy Kaqkk
| A két bemenetre tegyél 1-1 100n -s kondit a bemenet és a gnd közé és a felhúzokat is kicserélheted 1k -ra , szerintem ez nem a program problémája (arra gondolok hogy a motor szénkeféje szikrázik és az bolondítja meg a picet )
|
|
| |