Flowcode
|
|
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1 |
Csoport: Töröltek
| Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával! De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek! A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó szinten is. Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat publikálni. Vágjunk bele!
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-28, 11:01 AM | Üzenet # 151 |
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
Állapot: Offline
| Szammer, Én is a parsic-cal kezdtem , aztán "rábeszéltek" a flow -ra , nem bántam meg a váltást . Ha gondolod nyugodtan kérdezz segítünk. Ha maradsz a parsicnál akkor a másik témában is rendelkezésre állok....
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
Szammer | Dátum: Szerda, 2014-12-31, 11:53 AM | Üzenet # 152 |
| Szia Kaqkk!
Azt hiszem kezdek ici-picit ráérezni a Flowcode lényegére és előnyeire a Prsical szemben, bár sok feladat megoldása Parsicban nekem egyértelműbb, ráadásul a szimuláció ott áttekinthetőbb (nekem). Barátkozom a Flow-al és meglátom mi lesz az eredmény. Ha nem gond, biztos lesz egy-két számodra triviális kérdésem, amikért előre is elnézést kérek, de mint korábban írtam én TTL-ben nőttem fel és gondolkozom. Az eddigi segítséget mégegyszer megköszönöm:
BOLDOG ÉS EREDMÉNYEKBEN GAZDAG ÚJÉVET KÍVÁNOK!
Üdv:
Zsolt
Az üzenetet módosította: Szammer - Szerda, 2014-12-31, 11:54 AM |
|
| |
SzT3 | Dátum: Szombat, 2015-01-03, 12:19 PM | Üzenet # 153 |
| Sziasztok!
Köszöntök mindenkit hosszú kihagyásom után újra itt a forumon! Úgy hozta a sors hogy megint lesz bőven időm foglalkozni a PIC el és FLOWCOD-al szerencsére! Kicsit megkoptak az alapismeretek de telepítem ujra a programot és remélhetőleg újra vissza fog jönni minden. Az alapokban egy kis segítségre lesz szükségem ugyhogy Kaqkk azt a multkori skype-beszélgetést ahol az orajel és chipkonfig macrobhivás stb stb volt amiatt megkereslek skype-on!
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2015-01-03, 12:43 PM | Üzenet # 154 |
K. F .Gy Kaqkk
| Tedd meg , most már jövő héttől csak délutánonként érsz el , de szinte minden nap fent vagyok skype-on (is)
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Szombat, 2015-01-03, 6:22 PM | Üzenet # 155 |
Segéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 79
| Szia Kaqkk! Január 14-15-16 lesz a beszerelés ideje! Remélem nem lesz brutál fagy! A videóról nem feledkezem meg, de ahhoz kell kérnem segítséget! Azt a Bites dolgot elmagyarázhatnád akár privátban is jó lenne! Az első programomban 1.2.3. volt a kapcsolók bitje! És működött.
Üdv. Béla
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2015-01-03, 8:39 PM | Üzenet # 156 |
K. F .Gy Kaqkk
| Ott a port a 0-és port a 1 volt akét kapcsoló a bináris számértékét kell venni hogyha port ként használod A0= 1 1 = 2 2= 4 3 =8 4 = 16 5 =32 stb Ha a két kapcsoló egyszerre is dolgozhat a kettő értékét összeadod és úgy lesz jó ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2015-01-04, 4:18 PM | Üzenet # 157 |
Segéd honvéd
Üzenetek: 79
| Köszönöm! Kezd letisztulni a dolog! RA0=1bit RA1=2bit STB RA7=128bit Ezután az RB-k következnek sorba? RB0=256bit ? Remélem jól értem.
Küldtem egy privit!
Az üzenetet módosította: alanyal - Vasárnap, 2015-01-04, 4:27 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2015-01-04, 4:41 PM | Üzenet # 158 |
K. F .Gy Kaqkk
| alanyal, Minden port 0 tól indul tehát ......
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2015-01-10, 9:46 AM | Üzenet # 159 |
Alsegéd honvéd
Üzenetek: 24
| Sziasztok. Tudna valaki segíteni? A csatolt visszafelé számoló progival az a gondom, hogy amikor a két számjegyről át vált az egyes számjegyekre akkor mögöttük ott marad a 0. Ez nagyom idegsítő. Ezt, hogy lehetne eltüntetni onnét? Valamint, hogy lehetne az egész folyamatot leállítani, ha a perc=0 és a sec=0 értékkel? A következő kör csak ujbóli indítással menne. Előre is köszönöm.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2015-01-10, 12:38 PM | Üzenet # 160 |
K. F .Gy Kaqkk
| neoone, Én így csinálnám
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2015-01-10, 1:51 PM | Üzenet # 161 |
K. F .Gy Kaqkk
| neoone, Egy pici fejlesztés , egy pár dolog ( megszakítás - gombkezelés- kimenetkezelés-eeprom ) került bele a példa kedvéért
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2015-01-10, 3:16 PM | Üzenet # 162 |
Alsegéd honvéd
| Köszöm mind a kettőt, tanulmányozom!
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2015-01-10, 4:34 PM | Üzenet # 163 |
K. F .Gy Kaqkk
| neoone, De ne felejtsd el a konfigurációt mielőtt fordítod és beégeted
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2015-01-10, 6:31 PM | Üzenet # 164 |
Alsegéd honvéd
| Nem felejtettem el, ez amúgy egy nagyobb proginak egy kis részlete volt. Már át is alakítottam és most már jól működik. Még annyit kérdeznék, hogy a 4x20 lcd kijelző használatakor a Celsius fok kis karikáját meg lehet-e jeleníteni, ha igen akkor hogyan?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2015-01-10, 7:00 PM | Üzenet # 165 |
K. F .Gy Kaqkk
| Idézet Celsius fok kis karikáját meg lehet-e jeleníteni, ha igen akkor hogyan? Egyéni karaktert kell csinálni (lcd ram írás) a program legelején a főprogram indítása előtt , és az lcd vel ascii kód ként kell kiíratni a téma elején találsz példaprogramot erre is ... Vagy van ascii kód olvasó program is az első pár oldal valamelyikén ha átkonfigurálod a saját picedhez megnézheted vele hogy van e ilyen karakter a kijelződben és ha van az ascii kódjával bármikor kiírathatod
|
|
| |