Szombat, 2024-11-23
Kaqkk System Elektronika
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
A fórum moderátora: kaqkk  
Flowcode
SzT3Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1
Csoport: Töröltek

Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával!
De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek!
A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó
szinten is.
Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k   időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat
publikálni.
Vágjunk bele!  rah

kaqkkDátum: Péntek, 2015-01-30, 4:44 PM | Üzenet # 181
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
Állapot: Offline
electrical, Igazán nincs mit köszönnöd ! Remélem sűrűn látunk majd itt az oldalon !

Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...

electricalDátum: Vasárnap, 2015-02-01, 10:13 PM | Üzenet # 182

Kedves Kaqkk!

Elnézést kérek, hogy csak most jelentkezek, most próbáltam ki!
Működik a program a szimulátorban, csupán az időknek nem azt adja.
Az egyik idő kb.30perc, a másik kb. 45perc, ez majd próbálom állítani.
Majd még jövök hozzád tanulni.

Köszönettel!
Minden jót kívánok!
István

Az üzenetet módosította: electrical - Vasárnap, 2015-02-01, 10:14 PM

kaqkkDátum: Hétfő, 2015-02-02, 4:51 AM | Üzenet # 183
K. F .Gy Kaqkk
electrical, Szimulátorban nem a valós időket látod , próbáld élőben .Vagy szimuláld proteusban

Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...

electricalDátum: Hétfő, 2015-02-02, 12:00 PM | Üzenet # 184

Szia Kaqkk!

Köszi az infót!
Igazad van, ott még nem próbáltam.
Lenne egy gyerekes kérdésem.
Átalakításhoz, az 1e-s, vagy a 2-es képet kell szerkeszteni.

Köszönettel!
István
Csatolmányok: 6242100.jpg (61.3 Kb) · 9883129.jpg (66.5 Kb)

Az üzenetet módosította: electrical - Hétfő, 2015-02-02, 3:33 PM

kaqkkDátum: Hétfő, 2015-02-02, 4:28 PM | Üzenet # 185
K. F .Gy Kaqkk
electrical,  Az int makróban lévő megszakításokhoz írtam kommentet
Csatolmányok: 5937559.fcf (14.4 Kb)

karogyorgyDátum: Hétfő, 2015-03-09, 3:04 PM | Üzenet # 186
Alsegéd honvéd helyettes
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 17
Hírnév: 0
Sziasztok üdvözlök mindenkit az oldalon.

Szeretnék egy ébresztőórát csinálni, esetleg a hét napra lehessen beállítani a csörgést. Van esetleg valakinek ötlete, hogy ugorjak neki? 2*16 Lcd-n jeleníteném meg az adatot.

kaqkkDátum: Hétfő, 2015-03-09, 4:13 PM | Üzenet # 187
K. F .Gy Kaqkk
Mennyire "vagy otthon" a flow használatában ? Az alapja a órának mindig a megszakítás . ha jól van megírva akár 1-2 perces hibahatár alatt lehetsz évente .Én már rajzoltam pár óraprogramot (most is van fejlesztés alatt kétféle) , de nézz bele az órás témába is ott is találsz pár érdekes dolgot .És egy példa a megszakításra......
Csatolmányok: 3-Digital_Clock.fcf (18.7 Kb)

karogyorgyDátum: Kedd, 2015-03-10, 6:42 AM | Üzenet # 188
Alsegéd honvéd helyettes
Szia Kaqkk!

Köszönöm szépen a programot. A kérdésedre a válasz, hogy mennyire vagyok otthon, a Flowba, csak annyi, hogy körülbelül 3 hónapja telepítettem a gépemre. Azóta csináltam egy keringető szivattyú vezérlőt, vegyes tüzelésű kazánhoz. Tökéletesen működik, lcd kijelzővel. Igaz a projektben segítettek más fórumon lévő kollégák (direkt nem írom le az oldal nevét, de gondolom tudod melyikről beszélek). Az órádra visszatérve, én is így gondoltam el, változók létrehozása, megszakítással adunk mindig egyet az értékhez, ha elért egy bizonyos szintet az a változó nullázódik, és egyet hozzáad a következő változóhoz. Csak a napokkal voltam bajba, a napoknál a 24 órát figyelem? Amikor eléri mindig ad a napokhoz egyet. Nagyon szeretem a Flowot, hozzá kell tennem, semmilyen programnyelvet nem tudok, mégis elkészült az első projektem. A másik ami még tetszik a programban, hogy átlátható a folyamatábra miatt, ezt egy program környezetben, a programozó agyába kell hogy legyen. Ha idővel vissza kell nyúlnia a programjához eléggé kell tanulmányoznia azt, míg ismét rájön hogy anno hogy írta meg a programot. Flow esetén szinte rögtön rájön az ember.

Az üzenetet módosította: karogyorgy - Kedd, 2015-03-10, 6:45 AM

karogyorgyDátum: Kedd, 2015-03-10, 7:02 AM | Üzenet # 189
Alsegéd honvéd helyettes
Szia Kaqkk!

Egy kérdésem lenne az óráddal kapcsolatban, a Pic 19660800Hz megy ez azt jelenti számomra (és javíts ki, ha most nagy butaságot írok), hogy egy másodperc alatt 19660800 ad hozzá a inter1 változóhoz. Ha ez így van, akkor miért van az Inter_Counter makróba a feltételes elágazásba inter1 = 75 írva. Bocsánat, ha most nagy butaságot kérdeztem.

kaqkkDátum: Szerda, 2015-03-11, 4:32 PM | Üzenet # 190
K. F .Gy Kaqkk
Ez csak példa , a helyzet az hogy én mindig 4 megás kvarcot használok és ahhoz állítom a megszakítást az a 19xxx az a flow alap beállítása, A megszakításban be tudod állítani az osztást és ha jól állítottad be egész számra jön ki a végeredmény és ezt a számot látod(állítod be ) a programban az 1 sec alapjának ...

karogyorgyDátum: Csütörtök, 2015-03-12, 0:02 AM | Üzenet # 191
Alsegéd honvéd helyettes
Köszönöm.

kaqkkDátum: Péntek, 2015-03-13, 7:34 PM | Üzenet # 192
K. F .Gy Kaqkk
Egy kis kiegészítés a programodhoz , ez elvileg beállítható 2 gombbal és pontos is 4 megás kaviccsal (a konfigurációt még nézd át azt nem állítottam át  )
Csatolmányok: Digital_Clock.fcf (27.8 Kb)

karogyorgyDátum: Szombat, 2015-03-14, 6:51 AM | Üzenet # 193
Alsegéd honvéd helyettes
Szia Kaqkk!

Rájöttem a TMR2 re, hogy miért azt a megszakítást alkalmazod. Mert az osztás ott jön ki egész számra, igazam van? De egy kérdésem lenne, ha TMR2 nél beállítom hogy 20Mhz az óra és Prescaler 1:4 Postscaler 1:4 Rollover 250 Így az osztás (megszakítás) 1250 re jön ki. Ez pontosabb óra, mint ha 250-en használom 4Mhz órával? Vagyis ugyanannyi idő alatt többet számolok vele, az pontosabb értéket eredményez? Vagy ez egy rossz elgondolás.

kaqkkDátum: Szombat, 2015-03-14, 8:05 AM | Üzenet # 194
K. F .Gy Kaqkk
Az elgondolás nem rossz sőt ! A 4 megánál is tudsz akár 100-as akár 1000  es értéket is beállítani  de a kristály geometriai méretétől is függ a pontosság tehát magasabb frekvenciájú (kisebb méretű kvarc )pontosabb lehet . Viszont bármilyen kvarcnak elég megnézni a ppm értékét ahogy pucuka írta rá nyugodtan hallgathatsz ö tudja miről beszél .

karogyorgyDátum: Szombat, 2015-03-14, 6:31 PM | Üzenet # 195
Alsegéd honvéd helyettes
Nagyon nagyon köszönöm

Keresés: