Flowcode
|
|
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1 |
Csoport: Töröltek
| Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával! De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek! A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó szinten is. Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat publikálni. Vágjunk bele!
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 8:33 AM | Üzenet # 211 |
Alsegéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 24
Állapot: Offline
| Köszi, megnéztem - nekem nem idult el. Csatoltam 1 fájlt, átnéznéd? Egészen addig jól működött amíg a kimeneteknél beállítottam, hogy mind a két led világítson amikor kell és ezt követően megbolondult. Köszönöm.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 12:12 PM | Üzenet # 212 |
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
| Belenéztem a programodba , szerintem feleslegesen túlbonyolítottad . A levilágítós témában fent van az én időzítőm töltsd le kukkants bele . A betűkkel meg érdekesen kell bánni (azok csak a betűk kódjai ) a szövegben külön ascii kóddal meg kel hívni őket azért nem indultak el nálad.
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 12:57 PM | Üzenet # 213 |
Alsegéd honvéd
| A betük ascii kódjait 0-300-ig végig próbáltam, a kijelzőben nincsenek ékezetes karakterek, minden más van :-( . A progival alapjaiban semmi bajom, csak mióta egy kicsit változtattam rajt ( ahol mind a két lednek kell világítania -ezt változtattam ) megboloundult. 1x lefut rendesen majd miután átváltok a következő kétledes részre akkor a ledek nem működnek csak a "piezzó" része futle és hurokba kerül, csak kikapcsolással lehet leállítani. Ez miért van? Elötte rendesen működött.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 1:05 PM | Üzenet # 214 |
K. F .Gy Kaqkk
| Nem érted hogy mit szeretnék neked mondani ! A karakterek első számjegye az az ascii kód amivel elő lehet majd hívni mert a makró betölti az lcd ramjába ahonnan bármikor előhívható a működés folyamán tehát ha az lcd -n előhívod az 0 ás ascii kódot akkor előkerül az első karakter az 1 es re a második...stb . de csak a kijelzőn működés közben látod a karaktereket mert a flow nem tudja leszimulálni . . Csak azt a makrót nézd át amin változtattál , hidd el nincs sok kedvem időm egy ekkora program átböngészéséhez-a logikád megfejtéséhez
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 1:12 PM | Üzenet # 215 |
K. F .Gy Kaqkk
| Ja! Itt a témában az első oldalon van példa a karakterek kezelésére azt nézd át ha valamit nem értesz rajta szívesen segítek , de amíg nem érted mit hogyan kellene csinálni addig nem tudok segíteni .
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 2:33 PM | Üzenet # 216 |
K. F .Gy Kaqkk
| neoone, Egy hibát már találtam a levil2 makróban a porta kimenet egy helyen 255 re van állítva és csak az 1-2 kimenet van beállítva ,itt biztosan van egy logikai csavar ... az 1-2 kimenet értéke (ha mindkettőt be akarod kapcsolni 6!)
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 4:46 PM | Üzenet # 217 |
Alsegéd honvéd
| A karakterek kezelésével nincs gondom. Azt ugyan nem írtam, de elkészítettem az áramkört és a pic-re feltöltöttem az ascii kódokat, végignéztem az összeset - ezért is írtam, hogy a kijelzőben nincsenek ékezetes betük. A kimeneteknél kipróbáltam az 5-t, nem működött de a 6 igen. Már csak azt kell megtaláljam, hogy miért kerül hurokba a progi.
Azért köszi a segítséget.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 4:53 PM | Üzenet # 218 |
K. F .Gy Kaqkk
| A hurok azért alakulhat ki mert a makróban a 0 ágon kapcsolod be a kimeneteket , amikor vége a "munkának " gondolom valahol nulláz a változó és újból lefut a nulla ág ami indítja a kimeneteket ....
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2016-03-19, 5:19 PM | Üzenet # 219 |
Alsegéd honvéd
| Probléma megoldva, hiányzott egy resetelés.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2016-03-20, 8:32 AM | Üzenet # 220 |
K. F .Gy Kaqkk
| Egy kommentelt példafájl mert szerintem még mindig nem érted hogy a ram írás-olvasás hogyan működik .A flow nem szimulálja le a ramba írt karaktereket azok csak élőben a kijelzőn jelennek meg .
|
|
| |
neoone | Dátum: Péntek, 2016-04-08, 7:24 AM | Üzenet # 221 |
Alsegéd honvéd
| Szia!
Összeütöttem egy próba áramkört - egy 4x20 karakteres kijelzővel. Ezen próbálgatom a ram írást, az alapján amit feltettél mintának. Sikerült, köszi!
Az üzenetet módosította: neoone - Péntek, 2016-04-08, 7:46 AM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Péntek, 2016-04-08, 5:49 PM | Üzenet # 222 |
K. F .Gy Kaqkk
| neoone, Örülök Hogy sikerült , szívesen !
|
|
| |
neoone | Dátum: Szombat, 2016-04-09, 7:13 AM | Üzenet # 223 |
Alsegéd honvéd
| Szia! Még annyi kérdésem lenne, hogy a ram írás makróban, ugye be kell írni - nIdx, d0-d7 - mezőbe számokat. Gondolom ezek a karakterek valamiféle kódjai, ezeket honnét tudom meg?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Szombat, 2016-04-09, 2:05 PM | Üzenet # 224 |
K. F .Gy Kaqkk
| Az első szám az ID azt mutatja hogy milyen ascci kóddal (0-7) tudod elővenni a karakteredet , a többi szám pedig a karakter generátorban megrajzolt ábra kódja amit a program legenerál neked , a karakterkód generátort megtalálod itt a téma elején.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2016-08-28, 2:48 PM | Üzenet # 225 |
K. F .Gy Kaqkk
| Egy példa az rtc kezelésre (egyszerű spi kommunikáció)
|
|
| |