Szombat, 2024-11-23
Kaqkk System Elektronika
[ Új üzenetek · Tagok · Fórumszabályzat · Keresés · RSS ]
A fórum moderátora: kaqkk  
Flowcode
SzT3Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1
Csoport: Töröltek

Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával!
De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek!
A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó
szinten is.
Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k   időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat
publikálni.
Vágjunk bele!  rah

neooneDátum: Kedd, 2016-09-06, 9:56 AM | Üzenet # 226
Alsegéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 24
Hírnév: 0
Állapot: Offline
Szia! Ismét kérném a segítséged.
Az alábbi kijelző macrót szeretném használni, ezzel - http://www.ebay.com/itm....dXtXYm. Kérdésem a következő: kompatibilisek-e egymással? Melyik a legkedvezőbb port beállítása a macrónak, hogy a legkevesebb lábát használja a pic-nek? Előre is köszönöm!
Csatolmányok: Flowcode1.fcf (8.0 Kb)

kaqkkDátum: Kedd, 2016-09-06, 2:44 PM | Üzenet # 227
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
Ezt így nem tudom megmondani  rá kell keresni a neten hogy kompatibilis e valamelyik tipussal amit a flow ismer , a beállításokat meg szinte csak úgy tudod meg ha már a kezedben van a kijelző , vagy legalább az adatlapja .

Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...

karogyorgyDátum: Szerda, 2016-09-07, 2:42 PM | Üzenet # 228
Alsegéd honvéd helyettes
Üzenetek: 17
Sziasztok.

Lenne esetleg valakinek egy RTC-vel működő Pic-el kész LCD kijelzős órája, amit szívesen megosztana velem? Az I2c egyáltalán nem tudok Flowba programozni, a gyártó fórumán nézegettem, de nem teljesen készek a programok.

Köszönöm szépen.

Az üzenetet módosította: karogyorgy - Szerda, 2016-09-07, 2:44 PM

kaqkkDátum: Szerda, 2016-09-07, 2:50 PM | Üzenet # 229
K. F .Gy Kaqkk
karogyorgy, Szia ! Természetesen van ds3234 rtc re írtam de szerintem más rtc vel is működőképes lehet . A flow ban igazán nem 100as a szimuláció de élőben működik, viszont még mindíg nem értem miért erőlteted az rtc-t -és a belső rc oszcillátort (az előbbi felesleges az utóbbi pontatlan ) Az RTC is csak annyira pontos mint a kvarc ami mellette van , pont mint a pic mellé tett kvarc ,viszont az utóbbi fényévekkel egyszerűbb neked .
Csatolmányok: 7612370.fcf (27.6 Kb)

Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...

karogyorgyDátum: Szerda, 2016-09-07, 2:55 PM | Üzenet # 230
Alsegéd honvéd helyettes
Nagyon köszönöm

karogyorgyDátum: Szerda, 2016-09-07, 2:57 PM | Üzenet # 231
Alsegéd honvéd helyettes
Én vagyok a Hobbi-n is, az ottani segítséget is köszönöm. Ha megy a Te általad írt progival, jövök egy rekesz "forrasztóónnal". smile

kaqkkDátum: Szerda, 2016-09-07, 3:41 PM | Üzenet # 232
K. F .Gy Kaqkk
karogyorgy, Mennie kell csak be kell állítani a kvarchoz ...... Ezt a mintapéldát meg a te picedhez kell konfigolni !

SzT3Dátum: Hétfő, 2017-03-06, 5:23 PM | Üzenet # 233
Alsegéd honvéd
Üzenetek: 34
Sziasztok!
Újra itt.. egy régi projektemet fogom elővenni!
Helyesebben többet is, mert most megint van időm egy kicsit hobbizni!
Az első gy számoló progi lesz, de mit is számol!
Modellezéshez szeretnék csinálni egy "többállású kapcsolót"
A szervókat PWM jel vezérli, mégpedig ugy hogy egy 20 ms keretidőbe 1,0-2,0ms hosszúságú jelet kapnak.
1ms az egyik végállás 1,5 ms a középállás és 2,0 ms pedig a másik végállás.
Hogy lehet ebből több  állású kapcsolót csinálni?  
Elképzelésem az hogy számolom az impulzus hosszát , keresek egy osztót amivel 0,1 -0,2 ms -onként tudom ellenőrizni a jelszintet és igy akár egy 4-5 állásos kapcsolot is kényelmesen össze lehet hozni!

SzT3Dátum: Hétfő, 2017-03-06, 5:37 PM | Üzenet # 234
Alsegéd honvéd
1 Secundum az 1000ms tehát valami olyan órajelet kell keresni ami lehetőleg 10000Hz környékén hív be hiszen azzal egy 0,1 ms mintavételezést lehetne biztosítani

kaqkkDátum: Hétfő, 2017-03-06, 6:41 PM | Üzenet # 235
K. F .Gy Kaqkk
SzT3, A flow ban van szervó makró kár újra feltalálnod , akár 8 szervót is vezérelhetsz egy programban

SzT3Dátum: Kedd, 2017-03-07, 6:48 PM | Üzenet # 236
Alsegéd honvéd
Egy kis segítséget szeretnék kérni!
Megnéztem mind a két példaprogramot a Flow-ba adc bemenet feszültség olvasásra... de nem értem Az megvan hogy adott egy makró ... adc olvasás! ( jelen esetben én feszültséget szeretnék )
Azt elvileg jól értelmezem hogy a visszatérési értéknél  azt a változót adhatom meg amibe "beirja" az ADC-n olvasott értéket?
De mi alapján viszonyit a PIC? honnan tudja  a bemenő feszültséget?
Illetve a makró funkció választásnál nem értem azokat hogy 
Read ASByte ReadAsIn Olvasás Mint Feszültség  Olvasás mint Szöveg.... ( SZÖVEG???) stb
Ezt ha egy kicsit rendbe tudná nekem tenni valaki!  wink

kaqkkDátum: Kedd, 2017-03-07, 7:04 PM | Üzenet # 237
K. F .Gy Kaqkk
A  pic  két viszonyítási alapot használ , vagy a tápfeszültséget (5v) vagy ha pontosabb kell akkor külső referenciát amit egy beállított másik ADC lábon fogad. A read as byte beállításnál 0-és 255 közötti éréket (bytos változó) jelez ki 0-5v változásra , míg a másik az int változó ami 1024 ig számol 5v bejövő feszültségre . Olvasás mint feszültség , nem szoktam használni , olvasás mint szöveg ilyenkor lebegőpontos (tizedes) változót használ és a kijelző "ügyetlensége" miatt az értéket és a vessző utáni sok nullát szövegként küldi a kijelzőre ,így akár 10 karaktert is meg tud jeleníteni a tizedes vessző után . Igen a visszatérési érték a változód neve amit olyan formára állítasz mint amit az adc olvasásban belőttél .

SzT3Dátum: Kedd, 2017-03-07, 7:22 PM | Üzenet # 238
Alsegéd honvéd
Na kicsit kezd tisztulni a kép!
Helyesebben a számitással kapcsolatban...
De akkor felvetődik bennem két ujjabb kérdés!
Az első hogy a referencia érték Az az érték ameddig számol a PIC?
Tehát pl ha 3.3 voltot adok neki és azt állitom be referenciának akkor 0-3,3 voltig számol ?
A második pedig akkor az  hogy a bemeneti feszültséget illik illeszteni.. ha mondjuk 5 voltot használok  referenciának akkor max 5 voltra ugye?

kaqkkDátum: Kedd, 2017-03-07, 7:36 PM | Üzenet # 239
K. F .Gy Kaqkk
Ha a referenciát alapértéken hagyod akkor a tápfeszt veszi referenciának , tehát mindig a használt tápfesz értékét kell beírni az ablakba . 5v os picnél 5v ot 3,3 voltosnál 3,3 at
az adc bementi feszültsége nem haladhatja meg a táp értékét. És igen ha 3,3 voltos a pic akkor 3,3 voltig tud mérni .

SzT3Dátum: Kedd, 2017-03-07, 7:46 PM | Üzenet # 240
Alsegéd honvéd
De ezálltal akkor evidens az is hogy ha mondjuk 5 volt a tápfesz de én pl:4 voltot adok neki ref -nek akkor  akkor 4 voltig mér!
na azt hiszem kezd nekem letisztulni!
És egy utolsó kérdés ha nem adok neki referencia feszt hanem a tápfeszt vetetem vele alapul akkor valahol nekem a programba állítanom kell  illetve mondanom kell neki hogy mi a ref vagy az az ő dolga?

Azt hiszem hogy kiderítsem mennyire értettem meg, össze is ütök egy próba progit! smile
Nagyon köszönöm!

Keresés: