Flowcode
|
|
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1 |
Csoport: Töröltek
| Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával! De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek! A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó szinten is. Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat publikálni. Vágjunk bele!
|
|
| |
neoone | Dátum: Vasárnap, 2015-01-11, 9:30 AM | Üzenet # 166 |
Alsegéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 24
Állapot: Offline
| Az első oldalon lévő ascii_kereső-vel - pic-hez konfigurálva - végigpörgettem a kijelzőt. Látom tudja az ékezetes karaktereket, de ezt a ascii kódot honnét tudom meg és hogy tudom beírni? Lcd makró-Ram írás? Minden ékezetes karakterhez külön meg kell csinálni?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2015-01-11, 2:22 PM | Üzenet # 167 |
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
| Ha olyan karaktert akarsz használni ami a karaktertáblában benne van egyszerű a dolgod : az lcd komponens makróban kiválasztod az ascii opciót és a felugró ablakba beírod azt a számot amit a keresőben láttál a megtalált karakter alatt ..
Tehát : írod a szót kolb ascii56 sz ... ez 3db komponens makró (a számot hasraütésszerűen csak az érthetőség kedvéért írtam)
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
neoone | Dátum: Vasárnap, 2015-01-11, 5:03 PM | Üzenet # 168 |
Alsegéd honvéd
| Köszi! Élesben nem tudom még kipróbálni, mert még nincs kijelzőm. De proteusban szimulálom a progit, de ott meg hülyeségeket ír ki, értelmetlen karaktereket. Addig is leírnád még, hogy ha az első oldalon lévő progival megszerkesztem a kis karikát a celsius fokhoz, akkor hogyan tovább?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Hétfő, 2015-01-12, 3:54 PM | Üzenet # 169 |
K. F .Gy Kaqkk
| Ha megszerkesztetted a karakteredet akkor a program kiír egy számsort azt be kell másolni sorban az lcd ram írás komponensmakróba és azt betenni a főprogramba a ciklus elé ezután az egyedi karakteredet a sorszám beírásával előhívhatod ascii karakterként a sorszámát megadva.a flow és a proteus is azért ír krixkraxokat mert nincs felkészítve az egyedi karakterek szimulálására tehát azt csak élőben tudod megnézni mit csináltál.Egyébként az egyedi karakterek készítésére és használatára is van példa progi itt a téma elején ....
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
neoone | Dátum: Hétfő, 2015-01-12, 4:31 PM | Üzenet # 170 |
Alsegéd honvéd
| Igen sejtettem, hogy a proteus a ludas. Valamint néztem a ram írást, csak az nem tiszta, hogy a progi ki ír 7 számot, a flowcodban megadom d0-d7-ig a számokat. Gondolom ezek azok a számok amit a program megad, de az nIdx -mezőbe ( ez lehet a sorszám? )mit írjak?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Hétfő, 2015-01-12, 4:38 PM | Üzenet # 171 |
K. F .Gy Kaqkk
| Oda írsz egy számot megjegyzed , és avval a számmal tudod majd előhívni ha szükség van rá(az lesz az ascii kódja a karakterednek)
|
|
| |
neoone | Dátum: Kedd, 2015-01-13, 8:17 AM | Üzenet # 172 |
Alsegéd honvéd
| Elösször is köszönöm a segítséged! Még egy utolsó észrevételem lenne a fentiekhez kapcsolódva. Az a szám bármi lehet vagy kerülni kell a más ascii karaktarek kódjait, hogy ne legyenek esetleges ütközések, van van a progiban más ascii karakter is?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Kedd, 2015-01-13, 3:20 PM | Üzenet # 173 |
K. F .Gy Kaqkk
| A legtöbb kijelző alapon 8 egyedi karaktert tud elmenteni , én csak 1-8 ig terjedő számokat adtam a karaktereimnek....
|
|
| |
neoone | Dátum: Kedd, 2015-01-13, 5:24 PM | Üzenet # 174 |
Alsegéd honvéd
| Rendben, köszi!
|
|
| |
M5 | Dátum: Szerda, 2015-01-14, 2:00 PM | Üzenet # 175 |
| Sziasztok!
Újonc vagyok itt a fórumon és a Flowcode-ban egyaránt.
Kaqkk: Neked köszönöm a privát segítséget. Délelőtt gyengélkedett az ucoz.hu, ezért szintén e-mailben válaszoltam. Remélem, hogy ezúttal sikerül feltenni egy apró segítséget!
A mellékelt kötegfájlt másoljátok oda, ahol a Flowcode dolgozik a Ti gépeteken. Amikor befejeztétek a program fordítását, egyszerűen két kattintás a !CleanUp.bat-ra és kitakarítja az összes szemetet, csak a *.fcf és a *.hex marad meg. Ha valaki egyebet is szeretne meghagyni, egyszerűen szedje ki a .bat-ból azt a sort (például a del *.asm sort). Azért kezdem felkiáltójellel a nevét, mert így a lista elején látható (ha betűrendes beállítást használsz).
Nullát ír a méretére, de azért ott van és letölthető Viszont leszedte a felkiáltójelet az elejéről.
Az üzenetet módosította: M5 - Szerda, 2015-01-14, 2:06 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Szerda, 2015-01-14, 9:01 PM | Üzenet # 176 |
K. F .Gy Kaqkk
| M5, Köszi! Már régen kerestem valami ilyesmit, és tökéletesen működik !Két klikkk a fogaskerékre és minden szemét a múlté
|
|
| |
electrical | Dátum: Csütörtök, 2015-01-29, 10:27 PM | Üzenet # 177 |
| Sziasztok!
Hosszú ideje keresem a megoldást az időzítésre. Egy idő programozása már megy, akár egy órára is assembly-ben. A Flowcode-ban, és a C-ben, még nagyon járatlan vagyok. Olyan példaprogramot nem találtam eddig, hogy egyszerre induljon két különböző időzítés. A múlt hónapban találtam ezt a programot, és ezzel a kísérletezek, de nem jutok előbbre. Azt szeretném megcsinálni, hogy egy gombnyomásra induljon két időzítés. Az egyik idő pl. 15perc, a másik 25perc lenne. PIC12F675-be, vagy PIC16F84-be akarom beprogramozni. Ezt a programot ajánlották az egyik kérdezőnek, a Hobbielektronika oldalon, gondolom azért, hogy ezzel meg lehet csinálni, de nekem nem megy.
Kérlek benneteket, hogy segítsetek.
Köszönettel! István
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Péntek, 2015-01-30, 3:54 PM | Üzenet # 178 |
K. F .Gy Kaqkk
| electrical, A picen legyen két kimenet ?Az egyik a 15-a másik a 25 perces "relének "?Ha igen a válasz akkor nézd át ezt a példát . A kvarc 32768khz (evvel a piccel csak így lehet pontos időzítést csinálni) Elvileg jónak kell lennie a dolognak (az időzítéseket nem vártam ki a szimulációban) Egyébként meg nagyon egyszerű az elv : indításkor két változót "billentesz be" és az időzítés lejártakor egyenként billented vissza .
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Péntek, 2015-01-30, 4:28 PM | Üzenet # 179 |
K. F .Gy Kaqkk
| electrical, Üdv az oldalon , remélem segíteni fog a flow fájl . Ha valami nem tiszta a működésében szívesen elmondom mit miért és hogyan ...
|
|
| |
electrical | Dátum: Péntek, 2015-01-30, 4:35 PM | Üzenet # 180 |
| Üdvözöllek kaqkk!
Látom,hogy itt vagy. Elnézést kérek az előbbi beírásért, később vettem észre, hogy már meg is csináltad. Nagyon rendes vagy, hogy segítesz!!! Most futtatom a szimulátorban. Ma még jelentkezek, hogy jó-e, de biztos, hogy igen. Átnézem, hogy hogyan oldottad meg.
Nagyon köszönöm a segítséget! István
|
|
| |