Flowcode
| |
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1 |
Csoport: Töröltek
| Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával! De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek! A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó szinten is. Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat publikálni. Vágjunk bele!
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 9:52 AM | Üzenet # 106 |
Segéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 79
Állapot: Offline
| Az adatlapon ezt találtam, nem tudom, hogy segít-e.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 10:49 AM | Üzenet # 107 |
K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
| De ugye a konfigurációt még nem állítottad át ? Próbáld meg légyszíves ! Én 628 al kezdtem a picológiát , soha nem volt gondom az ra porttal egy dolog van ha az mclr- lábat használod kimenetnek az nem tud + kimenetet produkálni (ő csak gnd-t kapcsol)
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 3:09 PM | Üzenet # 108 |
K. F .Gy Kaqkk
| Nincs semmi félreértés , de még azért egy dolgot kipróbálhatunk : a ledet az RA4 lábon fordítva bekötni (nem a gnd re hanem + tenni) és a programban átállítani a ledet a tulajdonságoknál aktív alacsony módra . Ha így sem működik akkor vagy a led rossz vagy a pic kivezetése döglött meg ...
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 4:24 PM | Üzenet # 109 |
Segéd honvéd
| Vadi új PIC-be égetem a programot, de a hibák változatlanok maradtak. CLK és IO-n is!A PIC 3.lábára nem kerül magas jelszint, folyamatosan alacsonyan van. Ha ráadom az indító jelet, 0,0 és 0,4V (amikor rá kerül sor a villogásban!) jelenik meg a 3. lábon. A LED jó, de átcseréltem egy szűz újra, de nem változott a helyzet. A clk-n visszajött az a hiba, hogy 15.lábon lévő LED folyamatosan világít, és a 3. lábon lévő nem, egyébként fut a LED sor. Az io-n megszűnik a 15.lábon, a LED folyamatos világítása a 3. lábon lévő nem világit, de itt is fut a fénysor. Az RA4 kimenet típusa OD (Open Drain Output) a többi CMOS. Szerintem itt kellene keresni a bibit!!
Hozzáadva (2014-12-21, 4:07 PM) --------------------------------------------- Az egyik munkatársam jött és lefordította amit linkeltem! Azt mondta, hogy lényegében az amit az előbb írtál. Holnap kipróbálom, jól szét kell barkácsolnom a cuccot! Remélem azért működni fog. Csak egyet nem értek, ha Flowban működik, ami ugye PIC specifikusan készíti a programot, akkor miért mutatja működőképesnek a dolgot??????????????? %) Esetleg másik szimulációs program, nem mutatná meg a hibát? Ebből holnap nem lesz kocsiba való barkácsolás!!!!!!!!!Hozzáadva (2014-12-21, 4:24 PM) --------------------------------------------- Átnéztem a nyáktervemet. Két dolog merült fel bennem: 1. a fényerő változtatás nem fogja befolyásolni ezt a LED-t. 2. a beépített ellenállást ki kell vennem, és a plusz ágba betenni. FIX fényerő! Ha nagyon gáz, akkor 9 db. LED-re redukálom a visszajelzést!!!
Az üzenetet módosította: alanyal - Vasárnap, 2014-12-21, 4:09 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 4:49 PM | Üzenet # 110 |
K. F .Gy Kaqkk
| Semmit nem kell csinálnod a cuccossal csak fordítsd meg az összes ledet , és a programban állítsd át a tulajdonságoknál aktív alacsonyra a ledeket ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 5:29 PM | Üzenet # 111 |
Segéd honvéd
| Na most már kezdem elveszíteni a fonalat!!! Ha jól értem. Minden led átfordít! Ha minden LED-nél aktív alacsonyra váltok, akkor a PIC lábain negatív feszültség lesz! A LED-k közös lábaira megy a plusz! A szabályzás megy a kukába! Új nyákot nem készítek!!! Megpróbálom fix fényerővel. Bár vészvillogó két LED-t igényel.
Hozzáadva (2014-12-21, 5:09 PM) --------------------------------------------- Jó ez a Flowcode!? Át írtam a szóban forgó ledet, de ha mi sem történt volna, ugyan olyan "jól" működött így is!!!Hozzáadva (2014-12-21, 5:29 PM) --------------------------------------------- Átnéztem a szabályzást! Lehet hogy nem is olyan nagy érvágás a módosítás. 1 db. átkötés és 1 db. nyák átvágás! BS170 D-S csere.
Az üzenetet módosította: alanyal - Vasárnap, 2014-12-21, 5:14 PM |
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 5:49 PM | Üzenet # 112 |
Segéd honvéd
| Az 555 3. lába simán, (esetleg poti, állítási lehetőség)? Mondjuk nem gondoltam át, de arra számítottam, hogy most az összes világít és egy sötét pont fog futni!
Az üzenetet módosította: alanyal - Vasárnap, 2014-12-21, 5:51 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 6:17 PM | Üzenet # 113 |
K. F .Gy Kaqkk
| ÁÁÁ nem csak teljesítmény veszteséget okoz és nincs semmi haszna (ledekkel soros ellenállás már van , az gondolom egyszer méretezve volt , nincs értelme még egy ellenállást bevinni a rendszerbe )
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 6:29 PM | Üzenet # 114 |
Segéd honvéd
| Bocsi igazad van! Csak a szabályzó részt néztem külön! R3 is kijöhet! Sajnos ma későn végzem, holnap jelentkezem a részletekkel. Ha minden oké elsőre(?????) lehet, hogy elkezdem beoperálni, és akkor csak este leszek gép mellett.
Az üzenetet módosította: alanyal - Vasárnap, 2014-12-21, 6:55 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 7:00 PM | Üzenet # 115 |
K. F .Gy Kaqkk
| Remélem a végleges állapotról lesz videó ....
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 7:07 PM | Üzenet # 116 |
Segéd honvéd
| A beszerelt állapotról akarok működés közben. Nekem nincs kamerám meg okos telefonom, a legelső Sony kamerás mobilt nyüvöm. A fényképező gépem is elég gyatra videót készít. Ha sikerül beszerelnem, a kollégám szombaton meló közben elkészíti a videót!!! Milyen formátum kellene?
Az üzenetet módosította: alanyal - Vasárnap, 2014-12-21, 7:07 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 7:31 PM | Üzenet # 117 |
K. F .Gy Kaqkk
| A videót bármilyen formátumban tedd fel a joutube-ra és linkeld be az oldalra
|
|
| |
alanyal | Dátum: Hétfő, 2014-12-22, 11:02 AM | Üzenet # 118 |
Segéd honvéd
| Átalakítottam a cuccot. Minden LED alcsony szinten! Flow-ban minden OK! A helyzet rosszabb lett! Proci i/o: Nem világít semmi bekapcsoláskor! JÓ! Elindítom jobbra, végigfut a villogás, de égve marad az 8. láb, és a 3. láb LED-e (ez a láb szop@t). Elindítom balra, végigfut a villogás, égve marad 8. láb és törli 3. láb LED-t (kialszik). Újra indítom jobbra, és 3. láb LED-e megint égva marad! Proci CLK: Olyan káosz, hogy lesem bírom írni! TÁP: Fényerőt sz@rul lehet állítani, ha az égve maradt LED-hez állítom, olyan mintha balansz lenne, külön változik a kettő fényereje! Vissza alakítom és csak a 3. láb LED-t fordítom meg, ha működik, majd csak akkor foglalkozom a fényerő problémával. Rosszabb lett mint volt!
Most el kell mennem, de a gépet bekapcsolva hagyom, így belépve maradok! Majd még jelentkezem! Megpróbálom OSHON-ban szimulálni, kíváncsi vagyok mit mutat, de még előbb telepíteni kell!
Az üzenetet módosította: alanyal - Hétfő, 2014-12-22, 11:08 AM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Hétfő, 2014-12-22, 11:32 AM | Üzenet # 119 |
K. F .Gy Kaqkk
| Mielőtt mindent visszacsinálsz ezt azért még égesd bele egy próba erejéig
|
|
| |
alanyal | Dátum: Hétfő, 2014-12-22, 1:37 PM | Üzenet # 120 |
Segéd honvéd
| Megjöttem! Mindjárt beégetem, a proci beállítva, vagy nekem kell valamire? Út közben gondolkoztam, és egy ötlet erejéi felrémlett bennem, hogy most fordított felállásban, nem kellene-e az MCLR-t átkötni minuszra?
Hozzáadva (2014-12-22, 1:37 PM) --------------------------------------------- Ezzel bekapcsoláskor a 8. láb és a 13. láb led-e folyamatosan világít. Nem törlődik ki egyik sem, ha elindítom a futást. Viszont az 5. lábon mikor rá kerül a sor kialszik, majd újra folyamatosan világít. Megnéztem a procit esetleg I/O? Látom, jól megbütykölted! Az első oszlop, kikapcsolja az összes LED-t?
Az üzenetet módosította: alanyal - Hétfő, 2014-12-22, 1:55 PM |
|
| |
|