Flowcode
|
|
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1 |
Csoport: Töröltek
| Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával! De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek! A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó szinten is. Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat publikálni. Vágjunk bele!
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:51 AM | Üzenet # 76 |
 Segéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 79
Állapot: Offline
| Ha változtatom a belső órajel sebességét, az hatással lesz a megírt programra is, ha jól sejtem. Ha igen, akkor FlowCode-ban nem kell végig átírni az időzítéseket, ha csak finoman akarok állítani a sebességen. Beégettem a progit az új beállítással, talán holnap kitudom próbálni. Köszönöm az eddigi türelmedet! Izgatottan várom a próbát!
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:51 AM | Üzenet # 77 |
 K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
| alanyal, Az időzítéseket a program az órajelből számolja , az hogy az órajel mennyire van állítva a végeredmény szempontjáből majdnem lényegtelen (ennél a programnál meg teljességgel lényegtelen) Ha egy 1/100 másodperces stoppert írsz meg akkor majd látod hogy a kvarc frekvenciája mire és hogyan van hatással a megszakításban.
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:51 AM | Üzenet # 78 |
 Segéd honvéd
| Szia Kaqkk! Nem felejtettelek el, de óriási sziv@tón vagyok TV ügyben.Hozzáadva (2014-12-09, 2:23 PM) --------------------------------------------- Szia Kaqkk! Visszatértem! Átírtam és beégettem a programot. De sajnos még csak fel sem villan! 
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:52 AM | Üzenet # 79 |
 K. F .Gy Kaqkk
| alanyal, Mit írtál át rajta ?Tedd fel hadd lássam hátha meglesz a probléma ...
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:52 AM | Üzenet # 80 |
 Segéd honvéd
| A másik internal beállítással mentettem, el és abból készült hex-et írtam be. A cfc kell ugye?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:52 AM | Üzenet # 81 |
 K. F .Gy Kaqkk
| FCF.....Igazán nem találok benne hibát , az MCLR láb fel van húzva + ra ?
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:52 AM | Üzenet # 82 |
 Segéd honvéd
| IGEN, 1kohm.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:53 AM | Üzenet # 83 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Ez már jó hír hogy elindult , a többi már csak csinosítás...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:53 AM | Üzenet # 84 |
 Segéd honvéd
| A kondenzátor hidegítés jó ötlet a PIC lábán, (nekem nincs tapasztalatom e téren)? Az egy led folyamatos világítása a te változtatásod? Vagy keresek további hibát?
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:53 AM | Üzenet # 85 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Nem az én "újításom" , de megtudhatnám hogy melyik lábán van a picnek a világító led ?
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:53 AM | Üzenet # 86 |
 Segéd honvéd
| 15. lábán fixen világít. Nyákot már átnéztem, ezért gyanakodtam a te programodra.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:53 AM | Üzenet # 87 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Igazán nem tudok erre mondani semmit , a pic betáp lábaira tettél hidegítőkondit ? 100nf ot szoktunk használni , a kapcsolók bemenetei le vannak húzva gnd re ellenállással ?...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:53 AM | Üzenet # 88 |
 Segéd honvéd
| Nem közvetlenül a pic lábainál van a hidegítő, hanem az 5V-os stab IC be és ki lábánál van 100-100nF. A bemenet PIC felől: 1kOhm - irányjelző +12V. Zéner - Test. A zéner és 1kOhm közös a PIC bemenettel. Remélem érthető.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:54 AM | Üzenet # 89 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Egy100n-t tegyél közvetlenül a pic betáp lábára hátha segít ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:54 AM | Üzenet # 90 |
 Segéd honvéd
| Rendben, de csak holnap mert most dolgozom. A bementi lábra nem kellene?
|
|
| |