Flowcode
|
|
SzT3 | Dátum: Csütörtök, 2014-02-06, 6:24 PM | Üzenet # 1 |
Csoport: Töröltek
| Tudom jó néhány fórum foglalkozik már ezzel a témával! De arra gondoltam mégis van létjogosultsága egy ilyennek! A topicba kitárgyalhatjuk a különböző Flow os problémáinkat ötleteinket kezdő , teljesen kezdő és haladó szinten is. Továbbá a topicba / és cikként is / szeretné(n)k időről időre kommentekkel bőven ellátott példaprogramokat publikálni. Vágjunk bele!
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:54 AM | Üzenet # 91 |
 K. F .Gy Kaqkk
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 440
Állapot: Offline
| A bemenetekre általában lehúzó ellenállást szoktunk használni de itt zeener van ...mondjuk ha minden kötél szakad tehetsz vele párhuzamosan egy egy 10K-t ...
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:54 AM | Üzenet # 92 |
 Segéd honvéd
Csoport: Felhasználók
Üzenetek: 79
| OK! Köszi a jó tanácsokat! A PIC program maradjon az amit küldtél?
Az üzenetet módosította: alanyal - Csütörtök, 2014-12-18, 5:31 PM |
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:54 AM | Üzenet # 93 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Ha működik akkor maradjon...
Az amatőr nem azért amatőr mert nem profi ,hanem azért mert ő kedvtelésből csinálja azt amit a profi pénzért munkaidőben ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:54 AM | Üzenet # 94 |
 Segéd honvéd
| PIC betáp+5V közvetlenül a lábra, 100nF nem segített. Zenerrel párhuzamosan 10kOhm nem segített. Zenerrel párhuzamosan 100nF megszüntette az érintésre való indítást. (PIC lábán ott van még a 100nF). A 15.lábon lévő LED folyamatos világításának hibáját, most keresem. Az áramkörben nem látok hibát. A programot nézem át most.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:55 AM | Üzenet # 95 |
 K. F .Gy Kaqkk
| alanyal, Égesd be ezt a programot ,itt a 0 ágban minden ledet kiolt a program ...
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:55 AM | Üzenet # 96 |
 Segéd honvéd
| Lehet, hogy ezt a Flowcode-ba kellene írnom! A program futtatásakor ezt látom, nekem jónak tűnik. A pillanatkép azt a LED-et mutatja, amelyik ha bekapcsolom a cuccot, folyamatosan világít.
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:55 AM | Üzenet # 97 |
 Segéd honvéd
| Elkerültük egymást! Mikor írtam még nem volt kint az xxx-es válaszod. Elküldöm a javított, mostani állapotot a nyákról. Mindjárt beégetem amit most küldtél.
Hozzáadva (2014-12-19, 1:29 PM) --------------------------------------------- Sajnos az "xxxx" ezzel sem alszik ki a LED. Kezdek a PIC-re gyanakodni!
Az üzenetet módosította: alanyal - Péntek, 2014-12-19, 1:30 PM |
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:56 AM | Üzenet # 98 |
 Segéd honvéd
| Közben már én is rájöttem. Visszaírtam a legelső "saját" programomat. A LED nem világít bekapcsoláskor!? Rendesen működik!? Viszont a 3.lábon a LED nem világít. Megmértem PIC lábtól a led lábig nincs szakadás, viszont nincs magas jel csak folyamatos alacsony. Amit még észrevettem, az egyik irányban kétszer fut le a program ha csak egy pillanatra érintem a bemenetre a pluszt.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-07, 5:56 AM | Üzenet # 99 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Melyik ez a program ? Tedd fel holnap megnézem
|
|
| |
alanyal | Dátum: Szombat, 2014-12-20, 9:57 AM | Üzenet # 100 |
 Segéd honvéd
| Erről lenne szó. A hex véletlenül ment, nem tudom visszavonni! Előre is Köszi. Szombat és vasárnap dolgozom, ha be is nézek, nem tudok próbálgatni. Alakul ez, mint púpos gyerek a prés alatt! Még próbálgatok pár dolgot azért.
Hozzáadva (2014-12-20, 9:57 AM) --------------------------------------------- Szia! Nemsokára megyek dolgozni! Amit tegnap este és ma lepróbáltam: 1. Vadi új PIC-be égetem a programot, de a hibák változatlanok maradtak. 2. A két kapcsoló BIT-jét felcseréltem de a kétszer indulás ugyan ott maradt, a hiba nem került a másik kapcsolóra. 3. A PIC 3.lábára nem kerül magas jelszint, folyamatosan alacsonyan van. (Szerintem itt kellene a hibát keresni.) 4. A PIC 3.láb IC toktól a LED-ig nincs szakadás. 5. A LED jó, de átcseréltem egy szűz újra, de nem változott a helyzet. NEM értek hozzá, de nem kavar be valami a PIC-n belül, ami még a 3.lábra használható? Valamit le kellene tiltani? A mi még az eszembe jutott, de még nem próbáltam ki, mi lenne ha a belső órajelet lejjebb vinném kb. felére. Vasárnap délelőtt vissza írom a te programodat, hogy ott is megvannak-e a jelenségek. (4953993.fcf csatolt file) A kétszer indulás nem érdekelne, csak a 3.lábon lévő LED. Hétfőn szerettem volna befaragni a kocsiba.
Délután még jelentkezem. A mostani programot elküldöm
Az üzenetet módosította: alanyal - Szombat, 2014-12-20, 10:00 AM |
|
| |
alanyal | Dátum: Szombat, 2014-12-20, 5:00 PM | Üzenet # 101 |
 Segéd honvéd
| Holnap reggel kipróbálom. Itt melóhelyen "kiheréltem" egy kicsit a programomat, hogy a PIC 3.lábán lévő LED-et világításra bírjam. Esetleg a későbbiekben, a ICPS csatlakozót hogyan kell kivitelezni a kapcsolásban, már nagyon tele a hócipőm a ki-be rakosgatásokkal. Elküldöm amit készítettem, hogy jó-e az elgondolásom.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 6:37 AM | Üzenet # 102 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Szerintem a konfig viccelődik veled . Az icsp csatit egyszerű megoldani , az mclr-a + betáp a gnd -és a pgd-pgc lábakat kell kivezetned egy tüskesorra .
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 9:06 AM | Üzenet # 103 |
 Segéd honvéd
| Szia! Sejtettem, mert ezek vannak az égetőn is kivezetve. Gondolom a mindegyiket a sajátjával, pgd-t és, pgc-t nem kell egymással ellentétesen. A clk-n visszajött az a hiba, hogy 15.lábon lévő LED folyamatosan világít, és a 3. lábon lévő nem, egyébként fut a LED sor. Az io-n megszűnik a 15.lábon, a LED folyamatos világítása a 3. lábon lévő nem világit, de itt is fut a fénysor. Amit legutóbb csatoltam fcf-et, ott csak a 3.lábon lévő LED van. Ha ráadom az indító jelet, 0,4V jelenik meg a 3. lábon. Kipróbáltam az ic tok 14. és 3. kivezetését zártam, és a LED kigyulladt. Tuti, hogy a programban kell valamit piszkálni. A kétszer indulásra van egy sejtésem, amit betettem hidegítő kondikat párhuzamosan a zenerrel, lehet hogy az egyik nagyobb és van benne annyi szufla, hogy még egyszer elindítja a futást.
|
|
| |
kaqkk | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 9:18 AM | Üzenet # 104 |
 K. F .Gy Kaqkk
| Próbáltad a konfigban átállítani az oszcillátor tipusát ?
|
|
| |
alanyal | Dátum: Vasárnap, 2014-12-21, 9:41 AM | Üzenet # 105 |
 Segéd honvéd
| Nem. Viszont kutakodtam a neten és ezt találtam. Sajnos nem tudok angolul így nem tudom mit írnak.
126. oldal https://books.google.hu/books?i....f=false 336.oldal https://books.google.hu/books?i....f=false You will see that RA4 is open-drain output. It can only pull the output low; it cannot drive the output high.
You can put the RA4 LED (with resistor) between RA4 and Vdd. This will however, invert the sense of the output. A zero will light the LED, the opposite of the other outputs.
To get a 1 to light an LED on RA4 will require extra hardware.
.......or you could just avoid using RA4 for LED output.
|
|
| |